Amerikaanse verzekeringsgigant met $ 28,6 miljard aan inkomsten koopt $ 100 miljoen aan bitcoin

De Massachusetts Mutual Life Insurance Company – een 169 jaar oude verzekeringsmaatschappij die in 2019 $ 28,6 miljard aan inkomsten genereerde, heeft $ 100 miljoen Bitcoin gekocht van zijn algemene beleggingsrekening, de Wall Street Journal berichtte op 11 december.

MassMutual Bitcoin-goedkeuring

Een goedkeuring van Bitcoin, MassMutual voegt zich bij andere openbare bedrijven, waaronder MicroStrategy en Square, die een aanzienlijk bedrag in de digitale activa hebben geïnvesteerd.

De verzekeringsmaatschappij investeerde slechts $ 100 miljoen van de anders $ 239 miljard die het op zijn algemene beleggingsrekening heeft staan. Het kan een onbeduidend bedrag zijn, maar het toont verder aan dat Bitcoin volwassen wordt en veilig is. Het is een afwijking van eerdere interpretaties waar Bitcoin werd gezien als een tool voor het witwassen van geld.

De verzekeringsmaatschappij verklaarde hun beslissing en zei dat dit deel uitmaakte van een brede strategie om te diversifiëren en nieuwe kansen te benutten.

Het vergemakkelijken van hun aankoop was NYDIG, een in New York gevestigde fondsbeheerder die ongeveer $ 2,3 miljard aan Bitcoin en andere soorten cryptocurrencies beheert.

MassMutual heeft ook $ 5 miljoen geïnvesteerd in de fondsbeheerder voor een minderheidsbelang. Hoewel hij geen namen noemde, zei de CEO van NYDIG ook dat andere verzekeringsmaatschappijen Bitcoin van hun algemene rekeningen hebben gekocht.

De grootste stempel van goedkeuring

De CEO van River Financial-Alexander Leishman, zei op Twitter de inzending van de verzekeringsgigant is het „grootste stempel van goedkeuring tot nu toe“.

Hij noemt de conservatieve aard van verzekeringsmaatschappijen en hoe berekenend ze zijn wanneer ze investeren in onbekende wateren zoals digitale activa.

Vergeleken met traditionele activa zoals obligaties of aandelen, bestaat Bitcoin al ongeveer 11 jaar. Het is echter gedurende deze tijd dat de waarde ervan explosief is gestegen, een miljoen procent heeft toegevoegd en beter presteert dan alle andere activa in het afgelopen decennium.

De algemene beleggingsrekening is waar verzekeringsmaatschappijen claims uitbetalen die door polishouders in rekening worden gebracht.

„Door in Bitcoin te investeren, heeft MassMutual effectief aangegeven dat Bitcoin als veilig en liquide genoeg wordt beschouwd voor de grootste, meest conservatieve instellingen ter wereld om een ​​allocatie te doen.“

Als BTCManager gemeldkomt het nieuws op de hielen van Fidelity Digital, waardoor klanten met een BlockFi-account, inclusief mijnwerkers, contant geld kunnen lenen bij BTC als onderpand.

Dieser Beitrag wurde am von unter Bitcoin veröffentlicht.